10 tips bij het verzekeren van uw onderneming in Duitsland

10 tips bij het verzekeren van uw onderneming in Duitsland

10 tips

Bent u van plan om uw Nederlandse onderneming uit te breiden naar Duitsland? Gefeliciteerd! Dit is een grote stap en er komt veel bij kijken, vooral als het gaat om verzekeringen. Bij InternationaalVerzekeren.nl hebben we de expertise om u te begeleiden bij deze complexe uitdaging. Hier zijn 10 essentiële tips om uw bedrijf in Duitsland succesvol te verzekeren.


1. Zoek contact met een gespecialiseerde verzekeringsadviseur in Nederland

  • Met kennis van verzekeringen in Duitsland én 
  • Met een lokale partner in Duitsland
     

2. Verzeker je bij een verzekeraar die zowel in Nederland als ook in Duitsland een polis af kan geven en schades kan behandelen.
 

3. Is er een Duitse entiteit?

  • Zorg voor lokale verzekeringen  
  • Op basis van ‘good local standards’ 
  • Afgestemd met de Nederlandse verzekeringen
  • Let op dat je in Duitsland voldoet aan fiscale wet- en regelgeving
     

4. In Nederland is een aanhanger meeverzekerd op de WA-dekking van het trekkende voertuig. In Duitsland is dit anders. Daar moet het getrokken voertuig zelf een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Dus een eigen groene kaart. Wanneer een schade veroorzaakt wordt door het getrokken voertuig wordt de schade voor 50% verhaald op de WA-verzekering van het getrokken voertuig. 


5. Duitse bedrijven vragen aan hun Nederlandse toeleveranciers een “Erweiterte Producthaftpflicht” verzekering. Dit gaat verder dan de in Nederland gebruikelijke dekking. Weinig verzekeraars kunnen dit aanbieden!


6. In Duitsland worden over het algemeen hogere verzekerde bedragen gebruikt (en dus ook gevraagd) dan in Nederland gebruikelijk 


7. Als je personeel in Duitsland hebt moeten deze verplicht worden aangemeld bij de Berufsgenossenschaft. Let op: dit is niet hetzelfde als onze Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven


 8. Houd rekening met cultuur- of taalbarrières: Er zijn grote verschillen tussen Nederland en Duitsland. Voorkom misverstanden bij het afsluiten van contracten, aannemen van medewerkers etc. in Duitsland.

 

9. Zorg voor goede adviseurs die je op verschillende gebieden kunnen helpen bij het betreden van de Duitse markt.
 

10. Download onze whitepaper: “succes verzekeren in Duitsland” of neem contact met ons op.

Meer informatie over Duitsland?

Meer over het verzekeren in Duitsland