American way of doing business

American way of doing business

Verzeker uw succes in de United States of America

Verzeker uw bedrijf in de USA.

Internationaal zakendoen zit in ons bloed. In toenemende mate gaan ondernemers naar de USA. Met name veel scale-ups maken de stap naar het beloofde land. Wel een land waar je op vele gebieden goed voorbereid moet zijn. Zeker ook met betrekking tot verzekeren.  De eisen die Amerikaanse partners stellen, zeker op het gebied van aansprakelijkheid, vereisen een goede voorbereiding en ondersteuning. Op deze pagina en in onze White paper beschrijven we een aantal verschillen (en de voordelen van lokale ondersteuning) waar bedrijven hun voordeel mee kunnen doen. Zodat ze ook hun succes in de USA kunnen verzekeren.

Steeds vaker krijgen wij vragen van bedrijven die zaken gaan doen in Amerika. Variërend van exporteren, het zakendoen met een lokale partij die de producten van het Nederlandse bedrijf gaat verkopen tot het starten van een eigen vestiging in Amerika. Overweegt u om met uw onderneming ook zo’n stap te zetten? Dan is het goed op voorbereid te zijn op “The American way of doing Business”. De eisen van Amerikaanse ondernemingen kunnen namelijk behoorlijk verschillen van wat u gewend bent in Nederland. Daarom is het belangrijk om inzichtelijk te hebben wat u kunt verwachten en hoe u aan de eisen kunt voldoen. We helpen graag bij dit proces en zorgt ervoor dat uw onderneming correct is verzekerd en compliant is, zodat angst voor aansprakelijkheid overbodig wordt.

Risicobeheer en verzekeringen in de USA

Bij het betreden van de Amerikaanse markt is het essentieel voor Nederlandse ondernemingen om een grondig begrip te hebben van de specifieke risico's en verzekeringseisen die gepaard gaan met zakendoen in de Verenigde Staten. Amerika staat bekend om zijn conflictgevoelige aard, wat betekent dat bedrijven vaker te maken kunnen krijgen met rechtszaken dan in Nederland. Dit benadrukt het belang van een adequaat verzekeringsplan dat specifiek is afgestemd op de Amerikaanse markt en de juridische omgeving.

Een van de belangrijkste verzekeringen die elke Nederlandse ondernemer die in de VS actief is moet overwegen, is de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering beschermt tegen claims die voortvloeien uit zowel product defecten als operationele activiteiten, en is vaak strenger dan soortgelijke polissen in Nederland. Daarnaast is het cruciaal om te kijken naar beroepsaansprakelijkheidsverzekering, vooral voor bedrijven die professionele diensten leveren, omdat dit helpt bij het afdekken van de risico's van fouten, nalatigheden, en misrepresentaties.

Verder is het belangrijk om uw verzekeringsstrategie af te stemmen op de specifieke staatswetten waarin u opereert. De VS bestaat uit 50 staten, elk met eigen regels en reguleringen rondom verzekeringen. Een strategische aanpak vereist dat u samenwerkt met een verzekeraar die expertise heeft in zowel nationale als lokale verzekeringswetten en die kan helpen bij het samenstellen van een verzekeringspakket dat voldoet aan alle relevante vereisten.

Wij staan klaar om u te begeleiden bij het opzetten van een effectief verzekeringsplan dat rekening houdt met alle facetten van zakendoen in de VS.

Bekijk onze video's over de veelgestelde vragen

Mag je vanuit Nederland verzekeringen afsluiten voor risico's in de USA?

Wat zijn typische verzekeringen in de USA?

Welke verzekeringen eist jouw contractpartner in de USA?

Welke verzekeringen zijn verplicht in de USA?

Welke werknemersverzekeringen zijn er nodig in de USA?

Neem Contact Op

Bent u klaar om de volgende stap te zetten en uw bedrijf in de USA te verzekeren? Neem vandaag nog contact met ons op.

Wij kunnen u onder andere helpen bij:

  • De Do’s en Don’ts van het verzekeren van uw succes in het buitenland
  • Het integreren van uw Nederlandse en buitenlandse verzekeringen. Voorkom dubbeldekkingen, of erger hiaten
  • Onze manier van informeren en adviseren. Wij vinden het leuk om u te informeren over ondernemen in het buitenland