Verleg de grenzen van uw onderneming

Verleg de grenzen van uw onderneming

Andere landen


 

Ontdek ook hoe wij u kunnen helpen in deze landen

Zaken doen in andere landen

Zaken doen in het buitenland? Ieder land kan een andere aanpak vragen. En doet dat ook!
Afhankelijk van de van toepassing zijnde wetgeving in de landen waar het bedrijf een vestiging heeft zijn drie vormen van een internationaal verzekeringsprogramma mogelijk.

 1. Freedom of Service
  Vestigingen in de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein of Noorwegen kunnen op basis van Freedom Of Service (FOS) worden meeverzekerd op de polis van de Nederlandse moedermaatschappij. Verzekeraars kunnen hier, zonder afgifte van een lokale polis, afdracht van de Europese assurantiebelasting verzorgen. Overigens kan in een FOS land wel de verplichting bestaan om in dat land een verzekering te moeten sluiten
   
 2. Non-admitted
  In bepaalde gevallen is het, ook voor landen buiten de Europese Unie, mogelijk om het lokale risico mee te verzekeren op de centrale polis in Nederland. Het afgeven van een lokale polis is hierbij niet noodzakelijk. Deze landen worden ‘non-admitted’ landen genoemd. Enkele voorbeelden zijn Australië, Singapore en de Verenigde Staten.
   
 3. Admitted
  Bij de zogenaamde ‘admitted’ landen is het verplicht een lokale polis af te geven. In die landen is het niet toegestaan het risico te verzekeren op een centrale polis in Nederland. Verzekeraar geeft in dit geval een lokale polis (via de lokale UNiBA-makelaar) af die voldoet aan lokale wetgeving. Voorbeelden van ‘admitted’ landen zijn Brazilië, Rusland, India, China, Japan en Zwitserland.

 
Meer lezen hierover? Download de whitepaper Internationaal verzekeren