Een eigen entiteit GmbH

Een eigen entiteit GmbH

Verzeker uw succes in Duitsland

Verzeker uw bedrijf in Duitsland.

Internationaal zakendoen zit in ons bloed. Daarbij handelen we het meest met onze Oosterburen. Duitsland. Hoewel we best op elkaar lijken is de verzekeringsmarkt echt anders. Er worden andere eisen gesteld aan bijvoorbeeld productaansprakelijkheid dan in Nederland gebruikelijk. En veel Nederlanders weten niet dat in Duitsland er een verzekeringsplicht geldt voor opleggers. Op deze pagina en in onze White paper beschrijven we een aantal verschillen (en de voordelen van lokale ondersteuning) waar bedrijven hun voordeel mee kunnen doen. Zodat ze ook hun succes in Duitsland kunnen verzekeren.

Duitsland, als een van de grootste economieën van Europa, biedt talloze kansen voor ondernemers. Maar voordat u de sprong waagt, is het essentieel om te begrijpen hoe u uw bedrijf adequaat kunt verzekeren in dit land. Met de juiste verzekering kunt u met vertrouwen zaken doen, wetende dat u beschermd bent tegen onvoorziene risico's. Steeds meer ondernemingen starten een dochteronderneming in het buitenland, waaronder in buurland Duitsland. Overweegt u met uw bedrijf ook om deze stap te zetten? Dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. U wilt als bedrijf immers compliant zijn en niet in de problemen komen wanneer u zich niet aan de lokale wet- en regelgeving houdt.

Opties voor verzekeringen bij oprichting van een GmbH in Duitsland.

Als u als Nederlands bedrijf een eigen entiteit (GmbH) start, zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van verzekeren. U kunt de Duitse dochteronderneming aantekenen op de eigen verzekering, de Duitse dochteronderneming kan haar eigen verzekeringen regelen of u kunt als Nederlandse onderneming aangeven welke adviseur de dochteronderneming moet gebruiken om de juiste verzekeringen af te sluiten. Echter, deze vormen van verzekeren kennen nadelen zoals het ontbreken van specifieke Duitse dekkingen, geen lokale ondersteuning, een gebrek aan afstemming en een grote kans op dubbele dekkingen en hiaten. Om deze nadelen en risico's te voorkomen, is internationale afstemming van het verzekeringspakket essentieel, met inachtneming van lokale wet- en regelgeving en belastingen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan Internationaalverzekeren.nl mij helpen met het verzekeren van mijn onderneming in Duitsland?

Bij Internationaalverzekeren.nl hebben we uitgebreide ervaring met het helpen van Nederlandse bedrijven die actief zijn in Duitsland. We kunnen u begeleiden bij het hele proces, van het identificeren van de risico's tot het kiezen van de juiste verzekeringen. Onze experts zijn bekend met zowel de Nederlandse als de Duitse markt en kunnen u daardoor optimaal adviseren.

Moet ik een aparte verzekering afsluiten voor mijn onderneming in Duitsland?

Ja, het is sterk aan te raden om een aparte verzekering af te sluiten voor uw activiteiten in Duitsland. De wet- en regelgeving kan verschillen tussen Nederland en Duitsland. Wij kunnen u helpen met het vinden van de juiste dekking die specifiek is afgestemd op uw behoeften in Duitsland.

Welke soorten verzekeringen zijn essentieel voor mijn onderneming in Duitsland?

De essentiële verzekeringen kunnen variëren afhankelijk van het type bedrijf dat u heeft. Over het algemeen zijn aansprakelijkheidsverzekering, bedrijfsschadeverzekering en werknemersverzekeringen belangrijk. Wij kunnen u adviseren over welke verzekeringen het meest geschikt zijn voor uw bedrijf in Duitsland.

Neem contact met ons op 


Bent u klaar om de volgende stap te zetten en uw bedrijf in Duitsland te verzekeren? Neem vandaag nog contact met ons op.

Wij kunnen u onder andere helpen bij:

  • De Do’s en Don’ts van het verzekeren van uw succes in het buitenland
  • Het integreren van uw Nederlandse en buitenlandse verzekeringen. Voorkom dubbeldekkingen, of erger hiaten
  • Onze manier van informeren en adviseren. Wij vinden het leuk om u te informeren over ondernemen in het buitenland