10 tips bij het verzekeren van uw onderneming in het Verenigd Koningrijk

10 tips bij het verzekeren van uw onderneming in het Verenigd Koningrijk

10 tips

Bent u een Nederlandse ondernemer die overweegt uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk? Dan weet u dat er veel komt kijken bij het navigeren van de complexe verzekeringsmarkt in een ander land. Bij Internationaal verzekeren.nl zijn we gespecialiseerd in het helpen van bedrijven zoals dat van u. Gebruik deze tips om te ontdekken hoe u zich optimaal kunt voorbereiden op deze stap.


1.    Zoek contact met een gespecialiseerde verzekeringsadviseur in Nederland
      • Met kennis van verzekeringen in het VK én 
      • Met een lokale partner in het VK.

2.    Verzeker je bij een verzekeraar die zowel in Nederland als ook in het VK een polis af kan geven en schades kan behandelen.


3.    Is er een VK entiteit?
     • Zorg voor lokale verzekeringen
     • Op basis van ‘good local standards’ 
     • Afgestemd op de Nederlandse verzekeringen • Let op dat je in het VK voldoet aan fiscale wet- en regelgeving.


4.    Brexit 1: Nederlandse verzekeringsadviseurs kunnen nog steeds dekking regelen voor dochterondernemingen in het VK, maar kunnen niet rechtstreeks met hen omgaan voor claims of polis aanpassingen. Daar heeft u een lokale adviseur voor nodig.

5.    Brexit 2: Heeft uw onderneming risico’s in het Verenigd Koninkrijk maar geen entiteit (u heeft daar bijvoorbeeld voorraden liggen) dan mag u dat wel vanuit Nederland blijven verzekeren.


6.    Engeland is het land waar verzekeren is “uitgevonden”. Er zijn zeer veel lokale dekkingen verkrijgbaar (denk aan overstroming). Een lokale adviseur kan u daarbij helpen.
 

7.    Als je personeel in de UK hebt is een Employers Liability-verzekering wettelijk verplicht. Ook wanneer er geen eigen entiteit is. Wordt vaak vergeten
 

8.    Houd rekening met cultuur- of taalbarrières: Er zijn grote verschillen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Voorkom misverstanden bij het afsluiten van contracten, aannemen van medewerkers etc. in de UK.
 

9.    Zorg voor goede adviseurs die je op verschillende gebieden kunnen helpen bij het betreden van de Engelse markt.
 

10.    Download onze whitepaper: “succes verzekeren in de UK” of neem contact met ons op.

Meer informatie over het Verenigd Koninkrijk?

Meer over het verzekeren in Verenigd Koninkrijk