BREXIT: Rol van verzekeringsadviseurs bij Nederlands - Engelse multinationals verandert!

Nu Engeland uit de EU is gestapt (Brexit) is het de vraag hoe om te gaan met Nederlandse bedrijven met een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk. En andersom. Er is geen deal op het gebied van financiële dienstverlening (verzekeringen). 

BREXIT: Rol van verzekeringsadviseurs bij Nederlands - Engelse multinationals verandert!

Nederlands bedrijf met een dochteronderneming in het VK

  • Nederlandse verzekeringsadviseurs kunnen nog steeds dekking regelen voor dochterondernemingen in het VK, maar kunnen niet rechtstreeks met hen omgaan voor claims of polis aanpassingen.
  • Britse en EU-verzekeraars interpreteren de regels anders, waarbij velen erop staan dat afzonderlijke FOS- of lokale Britse polissen bij verlenging worden afgegeven aan een geautoriseerde verzekeringsadviseur in het VK.
  • We zijn op de hoogte van situaties waarin EU-verzekeringsadviseur niet langer in staat zijn om wijzigingen aan te brengen in Britse risico’s onder een masterprogramma waar geen lokaal uitgegeven polis is.

Nederlands bedrijf met risico’s in het VK
Heeft uw onderneming risico’s in het Verenigd Koninkrijk maar geen entiteit (u heeft daar bijvoorbeeld voorraden liggen) dan mag u dat wel vanuit Nederland blijven verzekeren. 

Nederlands bedrijf is een dochteronderneming van een bedrijf in het VK

  • Britse adviseurs zijn niet langer in staat om klanten die in de EU zijn gevestigd rechtstreeks te adviseren, tenzij ze over de juiste vergunning beschikken. 
  • Veel VK-bedrijven hebben verzekeringen afgesloten waar ook de Nederlandse dochter op is meeverzekerd.

Conclusie
Is uw onderneming een dochteronderneming van een bedrijf in het VK, of bent u een dochter van een VK onderneming   dan heeft u een lokale (Nederlandse) verzekeringsadviseur nodig. 
Beter nog: U heeft u Nederlandse verzekeringsadviseur nodig met een internationaal netwerk. 

Meer weten? Neem contact met ons (robert@vanluin.nl) op. Samen met onze UK-partner bieden wij u een oplossing.

997